Hvad bruger man RØGSALT til – i grunden?
Vores røgsalt er røget i minimum 7 døgn med dansk bøgesmuld, hvilket man både kan se -på den gylden ravfarve, dufte -med tanker på grill og lejrbål og ikke mindst smage -som en ekstra dimension, når røgsalten bliver anvendt i tilberedningen af de mange retter, hvor vi ønsker at forstærke smagen af røg og grill.
Vi kan derfor anbefale vores røgsalt til:
- Stegt fisk
- vildtretter
- Vildtretter
- Skipperlabskovs
- Biksemad
- Gryderetter
- Ribbens- og flæskesteg -drys røgsalt direkte på de færdige flæskesværd!!!
- Morgenægget
- Som aromasalt på smørrebrød med kartoffel-æg-rejer-hummer-ribbensteg-kødpålæg.
- Aroma i salater -eller direkte på tomat, asparges, jord- og artiskok
- Smagsforstærker i majonaise og andre dressinger
Kun fantasien sætter grænser.
Røgsmagen har tendens til at blive noget svagere i gryderetter, hvis det tilsættes under tilberedningen, så derfor anbefales det, at bruge det ved spisningen, men husk havsalt er mere salt end almindelig salt !
Ved at anvende røgsaltet i en kværner, får man mere duft og en bedre spredning, saltning og større udnyttelse af produktet.
Smagen er en god saltsmag med en tydelig men ikke for kraftig røgsmag.
Sælges i glas af 100gr. i butikken.